Política 10/01/2017

Junqueras i Santamaría es reuneixen avui a Barcelona amb tres temes sobre la taula: el referèndum, les pensions i el deute

Els dos vicepresidents tenien pendent una reunió des del novembre, a petició de Junqueras

Ara
2 min
La vicepresidneta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, i el seu homòleg català Oriol Junqueras

BarcelonaEl vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, es reuneix aquest dimarts a Barcelona amb la vicepresidenta i ministra d’administracions territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, segons ha avançat l’ACN i han confirmat a l'ARA fonts de la vicepresidència del govern català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras té la intenció de posar sobre la taula tres temes: el referèndum, el fons de pensions i el deute espanyol. També serà sobre la taula si la llista de 46 reclamacions que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va entregar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, queda al marge de la trobada, segons ha explicat en roda de premsa la consellera de la Presidència, Neus Munté.

Junqueras va enviar al novembre una carta a la seva homòloga per demanar-li formalment una trobada a Barcelona. I la reunió s'ha fet aquest dimarts, ja que la vicepresidenta espanyola ha estat a Reus acompanyada del delegat del govern espanyol, Enric Millo, i la ministra d'Ocupació, Fátima Bañez, per inaugurar la seu de l'Oficina de la Seguretat Social en aquesta ciutat.

Dinar Sáenz de Santamaría - Albiol

La vicepresidenta espanyola no només es reunirà amb Junqueras, sinó que també mantindrà un dinar amb el líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol. Segons publica EFE, els dos dirigents abordaran la propera conferència de presidents autonòmics, en què el PP reclama que assisteixi Puigdemont –ell s'hi nega.

Albiol ha demanat a Puigdemont que rectifiqui la seva intenció de no acudir a aquesta cita per no deixar buida "la veu i la cadira dels catalans".

Després de 50 dies d''operació diàleg'

La trobada arriba després dels 50 dies de Millo al capdavant de la delegació del govern espanyol a Catalunya i l'inici de l'anomenada 'operació diàleg'. Malgrat la nova estratègia de la Moncloa, el canvi de discurs no ha servit per acostar les posicions entre Estat i Generalitat.

De fet, des de la mateixa delegació del govern espanyol asseguren que pel que fa el referèndum no es mouran ni un mil·límetre, una de les principals condicions del Govern per resoldre el procés d'independència.

stats