Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Oriol Pujol: "El PP català ha de fer entendre a Rajoy que dir 'no' al pacte fiscal és condemnar Catalunya a la misèria"

El secretari general de CDC insisteix que la prioritat del Govern és sortir de la Lofca i que la negociació política amb Madrid no es basarà en el repartiment de diners

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha reclamat aquest dilluns al matí, després de l'executiva dels nacionalistes, que el PP català d'Alicia Sánchez-Camacho faci entendre a Mariano Rajoy que deixar Catalunya sense pacte fiscal és "condemnar-la a la misèria". En aquest sentit, Pujol ha insistit que el Govern basarà la negociació política pel pacte fiscal en canviar el model i no en el repartiment estricte de diners.

Pel que fa al congrés del PP català, el secretari general de CDC ha assegurat que es troba més a gust amb el to "conciliador" de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que no pas amb el to "menys amable" de Sánchez-Camacho.

En referència a l'ofensiva del Govern per defensar les competències catalanes (algunes en perill per l'ofensiva recentralitzadora del PP), Pujol ha obert la porta a què l'executiu català porti determinades mesures al Tribunal Constitucional.

RE

Més continguts de