Política 21/11/2012

Ortega acusa Llanos de Luna de no tenir "feina" i demana el tancament de la Delegació del govern espanyol

La vicepresidenta reclama la mesura al govern espanyol per evitar "duplicitats" a Catalunya perquè "la Generalitat ja és Estat a Catalunya"

Acn
1 min
Joana Ortega durant la roda de premsa a l'ACN

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern i número dos de CiU a la llista de Barcelona, Joana Ortega, ha acusat aquest dimecres la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, de fer "oportunisme" i ha assegurat que "aquesta senyora no té feina". En una roda de premsa a l'ACN, Ortega ha afirmat que "l'única feina que té és empaitar els ajuntaments perquè posin una bandera", i ha demanat al govern estatal que tanqui la seva delegació a Catalunya per evitar "duplicitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta ha assenyalat, en aquest sentit, que "la Generalitat ja és Estat a Catalunya" i que es faria "un bon exercici de racionalització de l'administració" si Llanos de Luna deixés el càrrec i es tanqués la Delegació. Ortega ha defensat l'actuació dels ajuntaments de Girona i Figueres contractant trens perquè els ciutadans es desplacessin a Barcelona durant la darrera Diada, tot afirmant que es tractava d'un "fet singular que marca tot un país". En aquest sentit, ha dit que li sembla "una pèrdua de diners i d'interès" que la Delegació el govern espanyol actuï contra aquests consistoris.

La vicepresidenta també s'ha dirigit al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, i a les seves demandes de racionalització de l'administració per evitar duplicitats. Ortega demana a Montoro que doni "exemple" suprimint una delegació "que no serveix per a res" i "que posa pals a les rodes perquè anem treballant".

stats