Política 04/04/2014

Reunió discreta Ortega-Santamaría a la Moncloa fa dues setmanes

Duran revela la trobada entre les vicepresidentes de la Generalitat i el govern central

Ara
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va viatjar fa un parell de setmanes a Madrid per trobar-se a la Moncloa amb la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, una reunió discreta que ha revelat aquest divendres el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, a la seva carta web setmanal. Duran afirma que un cop hagi passat el debat sobre la consulta, el 8 d'abril al Congrés, "caldrà insistir a reprendre" el diàleg, tot i que assenyala que les converses, més o menys públiques, s'han reprès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran recorda que aquesta setmana el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va mantenir un "contacte casual" amb Sáenz de Santamaría, aprofitant que van coincidir a Barcelona en un acte de celebració dels 75 anys de l'Agència EFE. "Aquests contactes afortunadament no s'han perdut. A vegades, amb exposició pública; d'altres, amb discreció, com ara fa un parell de setmanes a la Moncloa entre la vicepresidenta de l'Estat i la de la Generalitat, però caldria anar més enllà. I ja ho he dit reiteradament: per part nostra hi ha plena predisposició", conclou.

D'altra banda, Duran aprofita per denunciar les paraules del cardenal Antonio María Rouco Varela, invocant el record de la Guerra Civil per advertir dels perills del debat actual sobre el futur polític de Catalunya. Segons Duran, l'expresident espanyol Adolfo Suárez "no es mereixia" que l'eucaristia pel seu funeral l'oficiés Rouco. "Representen dos esperits tan contraposats!", afirma. Duran "descarta" la guerra com a hipòtesi en el cas català, perquè hi ha una "societat madura" i unes "forces armades i d'ordre públic democràtiques".

stats