La Fiscalia de l'Audiència Nacional recorre l'absolució d'Arnaldo Otegi

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha anunciat el recurs de cassació contra la decisió d'absoldre tres dirigents de l'esquerra abertzale, entre ells Arnaldo Otegi, d'un suposat delicte d'enaltiment del terrorisme.

Otegi i els seus companys Joseba Permach i Joseba Álvarez van ser absolts el passat dia 9 de l'acusació d'enaltir el terrorisme durant el míting de Batasuna al Velòdrom d'Anoeta l'any 2004. En aquell acte es van exhibir imatges de membres d'ETA i es van repartir els butlletins interns de l'organització terrorista. El president del tribunal va concloure que no estava acreditat que els tres acusats fossin els responsables directes d'aquestes accions punibles. A més, va avalar el caràcter polític de l'acte. Una decisió, aquesta, que va molestar i molt col·lectius com l'AVT. Tot i això, Otegi segueix a la presó per altres causes pendents.

Nova causa

També avui, l'Audiència Nacional ha acordat l'obertura de judici oral per Otegi, l'ex secretari general de LAB Rafa Díez Usabiaga i sis dirigents de l'esquerra abertzale per intentar reconstruir la formació il.legalitzada a través del grup "Bateragune" . La secció quarta de la sala penal decideix, doncs, l'obertura del judici oral i ja ha traslladat la comunicació al Ministeri Fiscal perquè en el termini de cinc dies presenti el seu escrit de qualificació en el qual constaran les penes que reclama per als processats. Una vegada que la Fiscalia presenti les seves conclusions provisionals, la sala ha de fixar la data del judici.

Més continguts de