PROTESTES AL CARRER
Política 23/06/2011

Puig acusa els 'indignats' d'haver servit de "tropa d'infanteria" per als violents

En la seva compareixença parlamentària, el conseller d’Interior reconeix que hi va haver “errors”, però que la màxima va ser actuar amb la mínima violència possible per evitar una espiral pitjor. Ha promès que instarà a actuar judicialment amb la màxima contundència contra els responsables d eles agressions

M.colomer
2 min
Felip Puig se saluda amb el socialista Joan Ferran a l'inici de la compareixença al Parlament

BarcelonaEl conseller d’Interior, Felip Puig, ha reconegut avui que l’operatiu policial del dia 15 de juny al Parlament va permetre que “els objectius s’assolissin”, malgrat que el resultat fa que “no es pugui estar del tot satisfet”, perquè hi va haver agressions a una desena de diputats. En la compareixença parlamentària que va demanar per explicar els detalls de l’operatiu, Puig ha reconegut: “Hauríem volgut que les coses sortissin millor, però també podrien haver anat pitjor”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller Puig ha defensat l’operatiu, malgrat que ha acceptat alguns “errors”, i ha anunciat adaptacions de les estratègies policials davant el que ha anomenat noves expressions de violència urbana “més sofisticada”, com també més efectius antiavalots. Malgrat que ha reconegut diferències entre els fets del 27 de maig a plaça Catalunya i el 15 de juny al Parlament, ha destacat que en ambdós casos “hi va haver violència: contra els mossos i contra els diputats". Ha assegurat que en tot moment va voler evitar alimentar una espiral de violència, cosa que hauria justificat la moderació de l'actuació policial. A més, ha acusat els indignats d'haver actuat "com una tropa d'infanteria d'indignats" que van aprofitar els col·lectius més violents per camuflar-se. Ha promès actuar amb la màxima contundència que permeti la llei un cop s'hagin identificat tant els agressors com els instigadors. Fins i tot amb la voluntat de crear jjurisprudència. "Traurem la pols i el rovell que durant quatre anys ha acumulat el Codi Penal", ha manifestat Puig, llançant un torpede als anteriors responsables d'Interior, d'ICV-EUiA.

En aquest sentit, els enfrontaments polítics més destacats els ha protagonitzat amb Jaume Bosch (ICV-EUiA), que ha acusat Puig d'haver portat la policia al precipici en només mig any. I la resposta de Puig no ha decebut: "Vostès tenen la sensació que he portat la policia al penyasegat; jo que l'estem traient del pou on vostès la van posar", ha asseverat el conseller, que ha insistit en vincular els fets del 15 de juny amb el desallotjament de plaça Catalunya del 27 de maig.

“Lamento profundament les agressions a una dotzena de diputats i la imatge del Parlament sotmès a un bloqueig”, ha admès Puig, que ha promès que dedicarà els esforços necessaris perquè els fets no quedin impunes. Això sí, s’ha erigit en darrer responsable de l’operatiu, ha entomat crítiques, però també ha llançat reflexions, com que donar “sensació d’empara” social a actes violents sense “aïllar-los” anima els grups violents. L'oposició ha retret a Puig la "incompetència" que va demostrar, creuen, el 15 de juny, i han deplorat la "improvisació" per una mobilització que havia estat anunciada sobradament.

stats