ELECCIONS ANDALUSES
Política 22/03/2015

El PP destaca que junt amb el PSOE sumen "més del 60% dels vots" a Andalusia

Els populars reclamen a Susana Díez que formi govern aviat i subratllen que segueixen sent l'alternativa als socialistes malgrat l'ascens de Podem i C's

Ara / Efe
1 min
Juanma Moreno, arribant al local on ha seguit l'escrutini / EFE

Barcelona / SevillaEl portaveu del comitè de campanya del PP, Pablo Casado, ha destacat aquest diumenge al vespre que "l'avançament no ha tingut l'efecte que volia Susana Díaz, que era donar més estabilitat al govern", ja que ara "el Parlament estarà més fragmentat". "El PP segueix sent la principal garantia de canvi", ha asseverat, en relació a l'ascens de forces com Podem i C's, tot i que ha reconegut que no han assolit els objectius –ha caigut dels 50 als 33 escons–: "El resultat no és el que esperàvem, però creiem que s'ha fet una bona campanya". Tanmateix, ha subratllat que "el PP i el PSOE segueixen sumant més del 60% dels vots".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, el candidat del PP a la Junta, Juanma Moreno, ha admès també que el resultat obtingut no és el que esperaven, però s'ha mostrat convençut que "més aviat que tard" hi haurà un canvi en el govern de la Junta d'Andalusia, malgrat que els andalusos han optat per un Parlament "molt més fraccionat i plural", on cal "dialogar, escoltar i buscar punts de trobada".

Així mateix, Moreno ha manifestat que s'ha demostrat que l'avançament dels comicis no buscava l'estabilitat, sinó "un interès electoral", i ha reclamat que els terminis de constitució del Parlament i del nou govern "siguin el més breus possibles perquè els andalusos no entendrien que després de les presses no hi hagués celeritat en governar".

stats