Política 10/06/2015

Tots per Sant Feliu, ERC i PSC arriben a un acord i situen CiU fora de l'alcaldia de Sant Feliu de Guíxols

Carles Motas serà el nou alcalde de la localitat després del pacte entre les tres formacions d'esquerres

Acn
2 min

Sant Feliu de GuíxolsTots per Sant Feliu (TSF), ERC i PSC han arribat a un acord i Carles Motas serà el nou alcalde de Sant Feliu de Guíxols. CiU queda fora de l'alcaldia perquè el fins ara alcalde Joan Alfons Albó no ha obtingut prou suport. Tot i que CiU ha estat la llista més votada a les municipals, ha aconseguit el mateix nombre de regidors que TSF, sis. Després de l'empat entre Albó i Motas, els quatre regidors d'ERC i els tres del PSC faciliten la investidura. Els tres partits han convocat una roda de premsa per a aquest divendres per explicar els detalls del pacte de govern. Carles Motas ja havia estat alcalde a Sant Feliu, després que prosperés una moció de censura contra el llavors alcalde del PSC Pere Albó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

TSF, ERC i PSC han comunicat aquest dimecres a la tarda que han arribat a un pacte de govern a Sant Feliu de Guíxols. "Ens plau convidar-vos a la presentació de l'acord d'investidura de Carles Motas com a alcalde de la ciutat", explicita la convocatòria.

L'acord arriba després de dies intensos de negociacions i just l'endemà que el futur alcalde demanés tranquil·litat a través de les xarxes socials. "No hi ha res decidit i les conversacions continuen", exposava Motas, i recordava que les assemblees de cada grup "són sobiranes" i encara faltava aquest últim escull que, segons sembla, s'ha resolt en 24 hores.

Carles Motas tornarà a ser investit alcalde de Sant Feliu de Guíxols. Ja ho va ser l'any 2010, després que prosperés una moció de censura contra el llavors alcalde Pere Albó.

CiU, encapçalada pel fins ara alcalde Joan Alfons Albó, va ser la llista més votada però hi va haver un empat tècnic pel que fa a regidors entre ells i TSF perquè els dos partits en van obtenir sis. Això obligava a arribar a pactes per a la investidura i per al govern de la població. TSF suma els quatre regidors d'ERC i els tres del PSC.

stats