Rajoy i Rubalcaba no donen cap pista sobre el pacte europeu en el seu cara a cara

El líder del PSOE es limita a recordar que seria necessari reflectir "les coincidències" en un document del que Espanya ha de defensar en el consell europeu

Tothom esperava que el cara a cara entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el cap de l'oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, servís per escenificar o, com a mínim, avançar algun detall sobre el possible pacte entre ells per donar una imatge de fortalesa espanyola al Consell Europeu d'aquest mes de juny.

Rubalcaba ha preguntat a Rajoy sobre quina serà la postura espanyola en aquests esdeveniment europeu. El líder del PSOE sí que ha exposat al president espanyol la necessitat de “reflectir” a la cambra “les coincidències” que hi ha en matèria europea entre ell i Rajoy, el qual no ha recollit el guant, malgrat que els seus equips asseguren que aquesta setmana es farà efectiu en l'acord amb una proposició no de llei. Per Rubalcaba, “s'ha de fer un esforç perquè aquest consell surti bé per a Espanya i els espanyols”.

Els dos mandataris han coincidit que al Consell Europeu s'ha de parlar d'ocupació juvenil, de pimes, de pensions i d'integració bancària. Paral·lelament, seria de vital importància que la Comissió i el Parlament Europeu avancessin en el pressupost de la cambra europea.