Política 26/07/2012

CiU lamenta la "manca d'ambició" del PSC per "adequar-se als nous temps"

El portaveu de la federació al Parlament, Jordi Turull, celebra a Catalunya Ràdio l'àmplia majoria aconseguida al Parlament a favor del concert econòmic i valora positivament que el PP de Madrid només hagin qüestionat la urgència d'abordar ara el debat, però no la idoneïtat del projecte

Ara
1 min
El president Artur Mas, acompanyat per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el conseller Felip Puig i el diputat Albert Batalla, ahir al Parlament.

BarcelonaEl portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, s'ha mostrat satisfet aquest dijous per "l'àmplia majoria aconseguida" a la cambra a favor del concert econòmic i pel "diagnòstic comú" de tots els partits de la necessitat de canviar de model, així com de "la idea conjunta que Catalunya pateix una greu asfíxia econòmica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions aquest dijous a Catalunya Ràdio, Turull ha lamentat la "manca d'ambició" del PSC per "adequar-se als nous temps", i l'ha acusat de voler fer "malabarismes" per no molestar el seu partit a Madrid. "Els partits que no van donar el 'sí' al pacte estan més pendents de fer equilibris amb els seus partits a l'Estat que no pas de pensar en el que convé a Catalunya", ha dit Turull, que ha assegurat que la federació va sortir del Parlament ahir amb una sensació de "decepció amb el paper dels socialistes".

El PSC va quedar fora del consens i no va donar suport a una Hisenda única per a Catalunya, amb l'única excepció significativa d'Ernest Maragall, que va decidir trencar la disciplina de vot. El pròxim pas és crear un grup de treball amb "els grups que van dir que sí a tota la proposta", ha recordat Turull, que ha assegurat que les negociacions a Madrid "es portaran amb total discreció".

El portaveu de la federació també ha valorat positivament que el PP de Madrid només hagin qüestionat la urgència d'abordar ara el debat, però no la idoneïtat del projecte.

stats