Política 17/07/2012

Martínez-Sampere: “No estem d'acord amb el model basc per a Catalunya”

La portaveu econòmica del PSC afirma a 'El món a RAC1' que els socialistes catalans no volen el concert "encara que pogués ser jurídicament legal"

Ara
1 min
Rocío Martínez-Sampere fotografiada divendres davant de la seu del diari ARA, on va venir a explicar la posició del PSC respecte al pacte fiscal.

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } “No estem d'acord amb el model basc per a Catalunya”. Així de contundent s'ha mostrat la portaveu econòmica del PSC, Rocío Martínez-Sampere, en una entrevista a El món a RAC1. La dirigent socialista ha afirmat que el seu partit rebutjaria el concert econòmic fins i tot “encara que pogués ser jurídicament legal”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sampere ha assegurat que aquest posicionament no significa que el PSC s'oposi al 74% de ciutadans que, segons el CEO, avalen un pacte fiscal en la línia del concert. “Proposem un model jurídicament viable estirant al màxim el que es recull a l'Estatut”, ha afirmat Sampere, que ha afegit que els socialistes defensen que la clau de la caixa sigui compartida amb l'Estat per garantir la lleialtat institucional i evitar els impagaments.

“El concert econòmic basc està blindat jurídicament per la Constitució, l'Estatut basc i el reconeixement de la Lofca. En canvi, nosaltres reclamant el concert anem jurídicament despullats”, ha afirmat Sampere. La dirigent socialista ha assegurat que en la negociació pel pacte fiscal estan en el mateix punt perquè el Govern no s'ha mogut del seu posicionament inicial.

stats