CONSELL EXECUTIU
Política 28/02/2012

El Govern replica que si l'Estat hagués pagat el que deu a Catalunya el dèficit seria del 2,6%

El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, reivindica tenir "el control de la caixa" i sortir de la Lofca per resoldre la situació econòmica de Catalunya

Sara González
1 min
El president Artur Mas i la vicepresidenta Joana Ortega, al consell executiu / PERE TORDERA

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha reivindicat que la Generalitat ha “fet els deures” reduint la despesa un 9% i que si el dèficit del 2011 és del 3,7% ha sigut pels impagaments per part de l'estat espanyol. El portaveu ha insistit que per sortir d'aquesta situació és “determinant” que la Generalitat “tingui el control de la caixa”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha subratllat que si se sumen els 759 milions de la disposició addicional tercera als 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat que Catalunya no ha rebut s'obté un 1,1% del PIB i que, per tant, si s'haguessin cobrat, el dèficit seria del 2,6%, el percentatge que el Govern havia previst en els pressupostos del 2011. Homs ha reconegut que hi ha hagut contactes amb el govern espanyol per al cobrament dels 759 milions i que caldrà esperar fins a finals de març, data en què el PP té previst presentar els pressupostos, per veure si les converses “han fructificat”.

El portaveu ha assegurat que la Generalitat complirà amb l'objectiu de dèficit previst per al 2012 exigint allò que l'Estat deu i afrontant les revisions de previsió d'ingressos que possiblement faci el govern espanyol al llarg de l'any.

Sortir de la Lofca i recaptar i gestionar tots els impostos que es recapten a Catalunya seguiran sent, segons Homs, els elements que el Govern defensarà per ampliar l'acord pel pacte fiscal. “Qui cobra, mana”, ha etzibat el portaveu per argumentar la importància que té el nou model de finançament per reduir el dèficit.

stats