Publicitat
Publicitat

Sánchez-Camacho assegura que faran "tot el possible" per impedir una consulta secessionista o sobre el pacte fiscal

La líder del PPC assegura que mantindran el seu vot en contra en aquest àmbit perquè "envaeix" competències estatals

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, assegura que els populars faran "tot el possible" per impedir que tiri endavant qualsevol consulta "sobiranista, secessionista o sobre el pacte fiscal".

La líder dels populars catalans adverteix que el seu partit votarà en contra en aquest àmbit perquè "envaeix" competències estatals.

Sánchez-Camacho recorda que Catalunya està sota la llei de finançament de règim comú, de manera que qualsevol qüestió sobre el finançament català ha de passar per mans de Madrid i no consultar-se en referèndum. "Farem tot el possible per impedir que es facin consultes que no pertoquen a l'àmbit competencial de Catalunya", ha sentenciat la presidenta del PPC.

"Si el Govern vol utilitzar un text jurídic" per tal "d'excedir-se" en consultes sobre el pacte fiscal o de caire secessionista, el PPC hi estarà "absolutament en contra".

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ja ha avançat que el seu grup votarà en contra de la llei de consultes durant la tramitació parlamentària si segueix per aquest camí. A més, assegura que a partir d'ara introduiran "millores" al text del projecte de llei de consultes durant la tramitació perquè s'"adeqüi a les competències autonòmiques".

Sánchez-Camacho recorda que el Tribunal Constitucional garanteix que les autonomies poden consultar en les matèries competencials però "no es pot consultar" en les que no són competència de governs regionals. I el finançament, insisteix, és competència de l'estat espanyol.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT