Publicitat
Publicitat

El PPC considera "fora de lloc" la crida ciutadana d'Artur Mas a favor del pacte fiscal

El portaveu adjunt dels populars catalans, Santi Rodríguez, diu en declaracions a Catalunya Ràdio que la proposta del president "atia la crispació" i aposta per un model de "confrontació"

El portaveu adjunt del PPC, Santi Rodríguez, posa més llenya al foc i escenifica el cada cop més proper divorci CiU-PP. L'endemà que el president de la Generalitat, Artur Mas, fes una crida clara a la ciutadania catalana perquè clami públicament a favor del pacte fiscal, Rodríguez ha dit aquest divendres que troba la petició de Mas "fora de lloc".

En declaracions a Catalunya Ràdio, el portaveu popular ha recalcat que la proposta del president català "atia la crispació", i ha lamentat que el Govern hagi optat per apostar per "un model difícil i de confrontació" de la mà d'ERC i ICV, "dos partits que tenen una representació minoritària a Madrid", ha dit, "que és on s'ha de dialogar".

"El Govern tenia l'opció d'apostar per un model possibilista amb un acord amb el PSC i el PP, i l'ha desestimat", ha subratllat Rodríguez, que ha conclòs: "El Govern posa com a prioritària una qüestió que ara mateix no ho és, com si ara el principal problema fos el finançament de les comunitats". Rodríguez ha dit que el PPC s'haurà de replantejar, al setembre, si continua donant suport a les polítiques del Govern, en la línia de la "corresponsabilitat" en què ho han fet fins ara.

El portaveu adjunt del PPC també ha assegurat que l'executiu espanyol "treballa" per posar el Fons de Liquiditat a l'abast de les Comunitats Autònomes, "però amb garanties", ha puntualitzat.

RE

Més continguts de