NOU FINANÇAMENT
Política 10/08/2012

Felip Puig: "Aconseguirem la Hisenda pròpia: a través del pacte o perquè la construirem"

El conseller d'Interior assegura a RAC1 que el Govern està disposat a assumir el "conflicte polític" que es pot derivar de la pugna pel pacte fiscal a Madrid

Ara
2 min
El president Artur Mas, acompanyat per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el conseller Felip Puig i el diputat Albert Batalla, ahir al Parlament.

BarcelonaPas ferm del Govern de la Generalitat per recollir el màxim suport social possible per l'embat a Madrid pel pacte fiscal. Si aquest dijous el president Artur Mas feia una crida perquè la ciutadania catalana clami a favor del concert, avui ha sigut el torn del conseller d'Interior, Felip Puig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1, Puig ha exhibit fermesa en l'aposta per una Hisenda pròpia, i ha dit que "l'aconseguirem, o bé a través del pacte o perquè la construirem". El titular d'Interior ha assegurat que el Govern està disposat a assumir el "conflicte polític" que es pot derivar de la pugna a Madrid, i ha assegurat que "ens n'hem de sortir per la via del pacte o per la via de la radicalitat democràtica".

En la línia del discurs del president Mas, Puig ha assegurat que "som davant una Diada que tindrà un caràcter simbòlic molt important", i s'ha mostrat segur que a Catalunya hi ha "una gran majoria de gent que entén què vol dir el pacte fiscal". "A Espanya no s'acaben de creure que aquesta és una ambició àmplia i compartida", ha dit Puig, que ha recalcat que "amb independència de si trobem o no més suports estables al Parlament, ara toca dibuixar un gran escenari d'unitat nacional".

El conseller d'Interior s'ha servit d'una metàfora futbolística per esquivar parlar d'un plan B si fracassen les negociacions a Madrid, i ha assegurat que "si Guardiola hagués anat als partits pensant què faria l'endemà en cas de perdre'ls, segur que no n'hauria guanyat tants". Puig ha recalcat que parlar d'alternatives significaria "el reconeixement d'un fracàs", però ha admès que el Govern no descarta la via referendària, malgrat que ha admès que "ara mateix" no ho tenen previst en el calendari. "Si aquest partit el guanyem, Europa haurà d'acceptar que Catalunya es un subjecte més que cal reconèixer", ha dit Puig, que també s'ha mostrat segur que "si [el pacte fiscal] és un propòsit de país, les grans corporacions seran al costat del país".

stats