Política 25/06/2012

Camacho: "Intentarem fins a l'últim moment evitar que CiU mantingui l'acord pel pacte fiscal amb ERC

La líder del PP exigeix a Mas que no faci una gira europea per exportar plantejaments independentistes

Sara González
1 min

Barcelona"Intentarem fins a l'últim moment evitar que CiU mantingui l'acord pel pacte fiscal amb ERC". Així de contundent s'ha mostrat la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, amb la negociació del nou model de finançament. La dirigent popular ha demanat una reunió entre el PP, el PSC i CiU per acostar posicions, ja que es tracta dels tres partits que representen el 80% dels catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha lamentat que fins a dia d'avui "no hi hagi hagut una voluntat real per part del Govern de dialogar amb lleialtat i responsabilitat". La presidenta del PP ha denunciat que tot "forma part d'un guió per arribar a la votació del juliol i demanar una adhesió" a l'acord que ja tenen CiU i ERC.

La dirigent popular ha coincidit amb les paraules de Josep Antoni Duran i Lleida, que ahir va alertar que el pacte fiscal no es podrà aplicar mentre hi hagi crisi i que, per tant, el debat ara se centra en el model. "S'aplicarà de forma progressiva en el moment que l'economia es vagi recuperant. Això ja ho hem parlat amb el Govern", ha dit.

La gira europea de Mas

Camacho també s'ha referit a l'agenda europea que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que farà per denunciar el dèficit fiscal i explicar la reivindicació del pacte fiscal. "Que a la gira europea impulsi l'economia catalana, però que no exporti victimisme o plantejaments independentistes i rupturistes que espanten els inversors", ha etzibat.

stats