POLÍTICA
Política 09/01/2012

La cap de gabinet de Matas assegura que l'expresident balear va ordenar-li "personalment" la contractació del periodista del diari 'El Mundo'

Matas serà l'últim en declarar en el judici per la primera peça del cas Palma Arena. La fiscalia demana vuit anys i mig de presó per a l'expresident balera per haver pagat més de 483.000 euros a un periodista

Efe
1 min
L'expresident Jaume Matas, assegut al banquet de l'Audiència Provincial de Palma aquest matí /EFE

BarcelonaLa cap de gabinet de Jaume Matas el 2003, Maria Umbert, ha afirmat aquest matí de dilluns que va ser el propi Matas qui va ordenar-li la contractació del periodista Antonio Alemany perquè redactés els discursos del president balear.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Surant l'interrogatori com a acusada en el primer judici del cas Palma Arena, que ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Palma, Umbert ha afirmat que Alemany escrivia els discursos de Matas pels actes de més repercussió, així com els que tenien un “caràcter” més polític.

L'expresident balear, Jaume Matas, serà l'últim en declarar, després que la magistrada hagi acceptat la sol·licitud del fiscal Anticorrupció Juan Carrau sobre el canvi d'ordre en l'interrogatori dels acusats.

Es tracta de la primera peça del cas Palma Arena que serà jutjada i versa sobre els presumptes pagaments fraudulents del Govern de Matas (2003-2007) per valor de 483.186 euros al periodista que li escrivia els discursos, Antonio Alemany, també acusat.

stats