L'OBSERVATORI
Portada 22/10/2014

El paper de Margalida Durán a Palma

La candidata del PP a Cort haurà de tenir clar quina és la seva funció, especialment si arriba a batlessa

Antònia Artigues
2 min

PALMAEl dia després de la retirada forçada de Mateu Isern com a candidat a Cort, el PP ha presentat qui optarà a la batlia de Palma: Margalida Durán, actual presidenta del Parlament balear després de la dimissió, també forçada -en aquest cas per imputació judicial en el cas Over Markéting- del fins llavors president de la Cambra autonòmica Pere Rotger. Aquesta és la trajectòria política pública de la candidata que ha digitat Bauzá per substituïr Isern al cap de la candidatura a la batlia de la capital de la Comunitat.

Defenestrat Isern, que tampoc no ha sabut jugar bé les seves cartes i s'ha col·locat ell tot sol als peus del tren a l'espera d'un miracle des de Madrid, just quedava un fil que fermar i s'ha fet en poques hores. Una dona desconeguda a Palma, de la que, per ara, just podem jutjar si dirigeix bé o no els debats del Parlament, perquè no coneixem experiència política prèvia. Aquesta és pel PP millor opció que un Mateu Isern que li donà majoria absoluta a Palma i la gestió del qual el partit alaba al temps que l'apunyala. Altra cosa és que, en realitat, hi hagi res que alabar o tan sols que comentar. No resulta gens fàcil explicar els motius. Al menys públicament.

Clar que tal vegada, simplement aquesta sigui l'estratègia que més bons resultats dona al PP. Un -ara serà una- número un al capdavant de la llista i, llavors, un gruix de noms de la confiança de la corda. Els qui realment mouen els fils. Convé que Margalida Durán ho tengui clar. Que està allà en funció de la conjunció d'interessos Bauzá-Rodríguez i ha de saber també el que s'espera d'ella. El mateix que s'esperava de Isern i que, pareix esser, que no ha complit. No hi ha d'haver una altra manera de fer al PP de Palma. Ni molt manco si es donàs la circumstància que Duran arribàs a la batlia de Cort en 2015. Que no és confongui. O que parli llavors -si escau- amb Isern per fer just el contrari.

stats