Política 14/04/2016

El Parlament estonià crea un grup de suport al procés català

Els diputats van estrènyer relacions amb Catalunya a les passades eleccions del 27-S

Ara
1 min
El ministre d’Afers Estrangers de Dinamarca, Martin Lidegaard, va respondre a la pregunta sobre l’autodeterminació catalana del diputat d’Aliança Roja-Verda.

BarcelonaDes d'ara, el procés sobiranista té un grup de suport al Parlament estonià. Aquesta setmana una desena de membres de la cambra s'han organitzat per visualitzar la seva relació amb Catalunya i seguir de prop el desenvolupament de la transició cap a la independència, d'acord amb el pla del govern de Junts pel Sí. Els iniciadors del grup són Mark Soosaar i Aadu Must.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan es va forjar aquesta relació? Part dels diputats van ser presents a Catalunya el 27-S, ja que van participar en la comitiva internacional que va organitzar la Generalitat per a les eleccions. "Els països petits han de lluitar per la preservació de la seva cultura i la seva llengua i se'ls ha de donar l'oportunitat de fer-ho. Assegureu-vos de buscar solucions per mitjans pacífics", va dir Soosaar en el moment de constitució del grup, d'acord amb el comunicat penjat a la web del Parlament estonià.

El Parlament d'Estònia, d'aquesta manera, se suma a les cambres parlamentàries europees que han tractat el procés sobiranista. El que va tenir més ressò va ser el debat que es va produir a Dinamarca, quan els diputats van aprovar una moció en què instaven al diàleg entre Catalunya i Espanya per resoldre les demandes independentistes. També des del Govern s'ha donat a conèixer el procés català a Europa, amb les múltiples compareixences que en el seu moment per part de l'exsecretari d'Afers Exteriors del Govern, Roger Albinyana, i el secretari general de Diplocat, Albert Royo, es van fer a Irlanda, l’Uruguai, el Paraguai, els Estats Units i Bèlgica, entre altres països.

stats