Política 29/08/2011

Jordi Pujol, a Heribert Barrera: “Agraït, molt, president, pel teu patriotisme”

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el distingeix com un dels pocs polítics capaços de generar afecte

REDACCiÓ / ACN
2 min
L'expresident Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrussola, s'acomiaden d'Heribert Barrera apropant-se més enllà de les tanques protocol·làries / ACN

BarcelonaL'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, s'ha desplaçat també fins al Parlament per donar el seu últim adéu a Heribert Barrera. Pujol s'ha saltat el protocol i, després de resar des del lloc habilitat a la capella ardent, ha rodejat el fèretre i s'ha situat just al cantó del cos sense vida de Barrera, per acomiadar-se des de més a prop. En el llibre de condols, Pujol, ha redactat un text que començava amb les següents paraules: "Agraït, molt, president, pel teu patriotisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que l'expresident del Parlament era una persona "honesta" i dels pocs polítics "vàlids capaços de generar afecte". Trias, que ha comparat l'exdirigent històric d'ERC amb el seu pare polític, Josep Laporte, ha subratllat que Barrera "va defensar amb honestedat les seves idees, el seu partit, el seu país, i va ser honest com a polític i com a persona". L'alcalde s'ha mostrat novament favorable a dedicar un carrer de Barcelona a Barrera, una iniciativa que, previsiblement, ERC portarà a una sessió plenària, però d'entrada ja compta amb el "ple suport" de Trias.

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha declinat fer declaracions en sortir de la capella ardent, a on ha assistit acompanyat de la seva dona, Marta Ferrussola.

El fèretre d'Heribert Barrera ha arribat puntualment a dos quarts de deu al Parlament de Catalunya. La presidenta de la cambra, Núria de Gisbert, ha esperat l'arribada del cotxe fúnebre a les portes de la institució, flanquejada per quatre mossos d'esquadra uniformats de gala. Quan el taüt, recobert amb una senyera, ha entrat al Parlament, els familiars i amics l'han homenatjat amb un minut de silenci, just abans d'instal·lar-hi la capella ardent. El president d'ERC, Joan Puigcercós, la portaveu parlamentària del mateix grup, Anna Simó, i l'exconsellera Montserrat Tura han esperat a l'interior de la seu l'arribada del fèretre.

Els homenatges a la figura del primer president del Parlament restaurat, Heribert Barrera, que va morir dissabte als 94 anys a causa d'una embòlia, tindran lloc fins a les dues del migdia. A la tarda, a les 16.00 h, se celebrarà el funeral a l'Auditori de la cambra catalana, tal com ho va demanar la família.

El Parlament estarà obert a tots els ciutadans que vulguin retre homenatge a la memòria del polític. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha expressat el condol de la cambra per la mort d'Heribert Barrera, de qui ha destacat la seva lluita incansable a favor del catalanisme.

Des de primera hora d'ahir, diumenge, hi ha a la façana del Parlament el domàs amb l'escut de la cambra amb crespó negre, en senyal de dol.

stats