Política 05/03/2013

El Parlament preveu enllestir en una setmana l'esborrany de la llei de consultes

La ponència ha celebrat aquest dimarts la primera reunió i només li caldrà una sessió més per donar llum verda a la proposició

Ara
1 min

BarcelonaLa ponència parlamentària encarregada d'elaborar la proposició de llei de consultes populars s'ha reunit aquest dimarts per primer cop i ha acordat donar la màxima celeritat als seus treballs, que podrien enllestir-se en tan sols una setmana. La propera reunió de la ponència, dimarts vinent, podria ser l'última, abans d'enviar la proposició de llei al ple del Parlament perquè n'iniciï la tramitació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta celeritat és possible gràcies al fet que la ponència ha recuperat els treballs molt avançats que es van desenvolupar en l'anterior legislatura i que van decaure en convocar-se eleccions anticipades. Només PP i Ciutadans han posat pegues a la tramitació d'aquesta llei, que podria servir per convocar a Catalunya una consulta que respongui al compromís del Govern d'exercir el dret a decidir.

CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA defensen acabar al més aviat possible els treballs de la ponència per començar la tramitació parlamentària de la llei, amb la discussió de les esmenes al text. El PP ha demanat començar des de zero i ha amenaçat de no participar en la tramitació de la llei si només ha de servir per avalar les propostes consensuades per CiU i ERC.

stats