Política 16/07/2013

El Parlament abreuja els tràmits de la llei de consultes per poder-la aprovar entre octubre i novembre

CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP aproven reduir a la meitat els terminis de tramitació

Ara
1 min
Ple del Parlament, 23 de gener

BarcelonaLa mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts que la proposició de llei de consultes populars es tramiti pel procediment d'urgència, una fórmula que permetrà reduir a la meitat els terminis, per poder-la aprovar entre octubre i novembre. Així ho han sol·licitat els grups parlamentaris de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La llei de consultes establirà un marc legal català propi que es podria utilitzar per convocar una consulta sobre el futur col·lectiu de Catalunya sense necessitat de demanar autorització a l'Estat, en cas que el govern espanyol bloquegi la possibilitat de celebrar un referèndum sota l'empara de la legislació estatal.

L'esborrany de la llei que s'està tramitant al Parlament es va enllestir el mes de març i el van signar els mateixos grups que han demanat que es tramiti d'urgència, a més del PSC. La proposició de llei va superar el primer debat a la totalitat al ple del Parlament el 22 de maig. Està previst que els dies 23 i 30 de juliol se celebrin les compareixences de representants d'entitats, sindicats, professors i experts en participació ciutadana.

Al setembre continuaran els treballs amb la discussió de les esmenes al text. El procediment d'urgència limita la possibilitat de demanar indefinidament pròrrogues per prosseguir amb la presentació d'esmenes, de manera que a l'octubre podria quedar aprovada la llei en comissió, llesta per rebre el vistiplau definitiu al ple. No obstant això, és molt probable que es demani abans que el Consell de Garanties Estatutàries dictamini si s'ajusta a l'ordenament jurídic. En aquest cas, la llei podria rebre finalment la llum verda del Parlament al novembre.

stats