BURCA
Política 05/04/2011

El burca i el nicab, a debat al Parlament

Avui es vota la proposta del PP d'instar el govern de l'Estat a prohibir l'ús de vels integrals al carrer i als equipaments públics. A l'anterior legislatura, una proposició similar va ser rebutjada amb els vots del tripartit

Redacció
1 min

BarcelonaLa Comissió de Benestar i Immigració debat avui una proposta de resolució del PP perquè el Parlament demani al govern de l'Estat les reformes legals necessàries per prohibir el nicab i el burca, tant al carrer com als equipaments públics. Aquesta proposta planteja que els vels integrals es prohibeixin específicament a les lleis contra la violència de gènere i per a la igualtat efectiva entre homes i dones. També demana a la Generalitat que doni suport als ajuntaments que reformin les seves ordenances per prohibir aquests tipus de vels. La proposta no inclou les peces que tenen finalitat religiosa, com les que s'utilitzen a les processons de Setmana Santa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'anterior legislatura el Parlament va rebutjar una altra moció similar del PP que reclamava al govern donar suport als ajuntaments que vetessin el burca i el nicab. Aquesta proposta va ser desestimada gràcies als vots del tripartit –PSC, ERC i ICV-EUiA. Alicia Sánchez-Camacho ja havia presentat al Senat la prohibició del vel integral el juny del 2010.

El primer ajuntament que va regular l'ús del vel va ser el de Lleida. Després, s'hi van afegir altres poblacions, com ara Tarragona, el Vendrell, Cunit, Barcelona, Manresa i l'Hospitalet de Llobregat, entre d'altres.

stats