62% de participació i 83% a favor del 'sí': l'enquesta del diari escocès 'The National'

El rotatiu ofereix un sondeig a partir de 3.300 enquestes i la publica en català

La participació al referèndum serà del 62%, i un 83% dels votants es decantaran pel 'sí', segons l'enquesta que publica aquest dissabte el diari escocès 'The National', que a la seva web ofereix l'anàlisi del sondeig tant en anglès –és la notícia d'obertura de la portada aquest dissabte al matí– com en català.

El sondeig es basa en 3.300 enquestes telefòniques que s'han fet al llarg de les últimes tres setmanes, i planteja dos escenaris: que el govern espanyol boicotegi el referèndum o bé que el toleri.

En el primer cas, un 62% dels enquestats aniria a votar, mentre que l'abstenció seria del 38%. El nombre de vots afirmatius arribaria al 83%, el 'no' es quedaria amb un 16%, i un 2% votarien en blanc o nul. Segons aquesta projecció, el 'sí' superaria els 2,7 milions de vots, i el 'no' n'obtindria 527.000.

En el supòsit d'un referèndum pactat amb l'Estat, la participació s'enfilaria fins al 77% i el 'sí' continuaria guanyant còmodament, tot i que el seu percentatge baixaria fins al 66%, per un 32% de vots negatius.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha valorat aquests resultats en declaracions a 'The National': "L'enquesta confirma que hi ha una majoria de la població que vol votar i ho farà, i que això no pot ser aturat per cap policia ni cap estat d'emergència".

Més continguts de