Política 03/04/2011

Tres de cada quatre andorrans han votat a les eleccions

La participació queda un punt per sota de la del 2009. Les enquestes donen un lleuger avantatge al centredreta de Toni Martí

Acn
1 min

Andorra la VellaEls col·legis electorals d'Andorra han tancat portes a les 19 hores i amb dades ja finals, tres de cada quatre andorrans han votat en aquestes eleccions, segons el recompte de l'agència local ANA. Han estat 16.200 persones les que han exercit el dret a vot, del total de 21.850 que estaven convocades a la participació, el 30% dels residents al Principat. Això significa que la participació general ha arribat al 74,14%, un 1,2% menys que a les eleccions al Consell celebrades al 2009.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dos candidats dels principals partits a aconseguir la majoria al Consell, Jaume Bartumeu del Partit Socialdemòcrata, i Toni Martí de la plataforma Demòcrates per Andorra, han votat a les dotze del migdia a Andorra la Vella i a Escaldes-Engordany respectivament. Mentre Bartumeu busca obtenir una majoria absoluta que el permeti continuar amb les reformes al país i ampliar el mandat socialdemòcrata, que només ha durat dos anys, el seu rival, la coalició Demòcrates per Andorra (DA), formada pel Partit Liberal i el Partit Reformista, vol que el centredreta recuperi la seva hegemonia a Andorra. Les enquestes donaven avantatge al centredreta sobre els socialdemòcrates, encara que la meitat dels consultats en el sondeig no es pronunciava sobre el seu vot.

stats