PRIMÀRIES REPUBLICANES
Política 17/09/2011

La participació al superdissabte d'ERC arriba al 38,5% una hora abans de tancar les urnes

La “tranquil·litat” ha estat la tònica dominant durant tota la jornada. A mitja tarda havien votat en alguna de les tres urnes per triar president, secretària general i candidat a Madrid 2.800 dels 7.700 militants amb dret a vot

M.colomer
1 min

BarcelonaLa participació a les primàries d'ERC per triar Oriol Junqueras president, Marta Rovira secretària general i Alfred Bosch o Joan Ridao candidat a Madrid havia arribat al 38,5% a les 18 hores de la tarda, una hora abans de tancar les urnes. Això és, 2.800 militants dels 7.700 amb dret a vot. En tres casals de Barcelona (Sant Andreu, Ciutat Vella i Clot) la participació havia superat el 50%, i a Olot i Banyoles passava del 60%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta dada és 18,5 punts inferior a la participació que s'havia registrat a la mateixa hora en el superdissabte d'ERC del convuls congrés del 2008, en què hi concorrien quatre candidatures enfrontades entre elles. El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente ha destacat “l'absoluta normalitat i tranquil·litat” amb què s'ha desenvolupat la jornada electoral. Les urnes es tancaran a les 19 hores i els resultats es coneixeran cap a dos quarts de nou del vespre. Les primàries per triar el candidat a Madrid entre l'actual secretari general, Joan Ridao, i Alfred Bosch -candidat de la nova direcció-esdevenen la primera prova de foc per als nous líders del partit quan encara no s'han estrenat.

stats