Política 06/02/2019

Partits i entitats independentistes convoquen una manifestació unitària el dissabte 16 de febrer

Els detalls de la mobilització a Barcelona es donaran a conèixer demà

Agències
1 min
Partits i entitats independentistes convoquen una manifestació unitària el dissabte 16 de febrer

BarcelonaPartits i entitats independentistes han acordat convocar una gran manifestació unitària el dissabte 16 de febrer a Barcelona com a resposta al judici de l'1-O. Els seus promotors donaran a conèixer els detalls de la manifestació demà en una roda de premsa en què hi intervindran la historiadora Anna Sallés, l'exdiputat de la CUP David Fernández, l'actriu Estel Solé i el periodista Martí Anglada. Aquesta nova mobilització serà el preludi de la vaga general que la Intersindical-CSC ha convocat la setmana següent, després que ahir decidís ajornar-la amb la voluntat d'aconseguir una participació massiva.

L'independentisme buscarà una exhibició de força a l'inici del judici als presos polítics per reclamar l'alliberament de tots els encausats i una sortida política que passa perquè l'Estat accepti un referèndum d'autodeterminació.

L'última manifestació multitudinària de l'independentisme va tenir lloc l'1 d'octubre de l'any passat per commemorar el primer aniversari del referèndum. Milers de persones van tornar a sortir al carrer per interpel·lar l'executiu català i exigir-li el compliment del mandat de l'1 d'Octubre. En una manifestació convocada per diverses entitats, entre les quals l'ANC i Òmnium, el sobiranisme civil va deixar clar que no en tenia prou de commemorar una votació per la qual va lluitar i va guanyar.

stats