Política 25/06/2014

La Policia Nacional diu que ja va ser "una errada" permetre les quatre barres en el DNI del noi que ara no pot renovar el passaport

Antonio Navarro diu a Catalunya que no hi ha "intencionalitat política" en el fet que un funcionari de la policia espanyola exigís a un noi de 16 anys que esborrés el que interpretava com un símbol polític

Ara
2 min

Barcelona"No hi ha cap intencionalitat política en la negativa d'admetre les quatre barres en la signatura d'un passaport". Així ho ha afirmat el portaveu de la Policia Nacional, Antonio Navarro, en declaracions aquest dimecres a 'El Matí de Catalunya Ràdio. Navarro ha assegurat que "segurament, en el seu moment, ja hi va haver una errada en l'emissió del DNI" del menor que ha denunciat que un funcionari de la policia espanyola li va exigir esborrar el que interpretava com un símbol polític. "Ell va reconèixer que signava així perquè les quatre barres són el símbol de la senyera catalana, i segons la normativa, que és del 2002, la signatura no pot ser un símbol, un logotip o una caricatura", ha assegurat Navarro. Quan al directora del programa, Mònica Terribas, li ha preguntat com és que sí que li van permetre utilitzar aquesta signatura al DNI, el portaveu policial ha dit que aquest és el problema, i ha deixat entendre que ja no li haurien d'haver permès en aquell moment. "Li van fer a la comissaria de Sabadell, que fa un munt de DNI cada dia, devia ser una errada", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els fets que va denunciar el noi són els següents. Anthony Corey Sànchez Alberto, un jove de 16 anys, va anar el divendres 20 de juny, acompanyat de la seva mare, a les dependències de la Policia Nacional a Sabadell per renovar-se el passaport. En un parell de setmanes tenia previst viatjar als Estats Units i li urgia el nou document. "Tot anava perfectament fins que faig la meva signatura. En aquell moment el funcionari se la mira i ens diu que no es poden fer símbols, que el que jo havia fet era la senyera", va explicar el jove en un escrit de denúncia a què ha tingut accés l'ARA.

Tant ell com la seva mare van argumentar que les quatre ratlles incloses a la signatura no representaven les quatre barres de la senyera. Fins i tot ell va mostrar al funcionari el seu DNI, en què apareix aquesta signatura. Però la persona que els atenia seguia negant-se a validar la firma. La presència d'un superior que es va presentar poc després no va resoldre res. El jove va haver de marxar sense haver-se pogut renovar el passaport i va haver de quedar-se a l'espera que la Policia Nacional a Sabadell faci la consulta a nivells superiors per saber si pot autoritzar aquesta signatura.

stats