28-N

Mas va anunciar en campanya una cimera per pactar mesures

Els sindicats li reclamen a CiU que prioritzi el “centre” i les patronals volen reformes estructurals

CCOO i UGT li demanen mesures socials i una fiscalitat progressiva, mentre que Pimec vol que el nou Govern faciliti el crèdit i simplifiqui l'administració i la normativa

Els agents socials li han reclamat avui a Artur Mas que afronti la crisi tan aviat com constitueix el Govern. Tanmateix, i com era previsible, sindicats i patronals han enviat receptes i demandes de signe divers, que ara caldrà que el nou executiu miri de conciliar en la mesa que ja va anunciar per buscar mesures per remuntar la situació econòmica.


Així, per una banda, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, i el seu homòleg d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, li han demanat a Mas que faci prevaldre la seva vessant “de centre” i no “de dreta” i gestiopni una sortida “equilibrada i solidària” de la crisi. En concret, li han reclamat que aposti per la inversió pública i la millora de les infraestructures, que reforci les polítiques socials entre els més febles, amb una renda de suficiència mínima per a tots els ciutadans que ho requereixin, que s'abordi un canvi de model productiu basat en la formació, el coneixement i la innovació i que s'impulsi una política fiscal que penalitzi les rendes altes.


Per altra banda, Foment del Treball ha estat poc concret en les seves demandes i simplement li ha demanat al nou Govern que desplegui “un potent pla d'acció d'implementació ràpida i eficaç” que permeti “aprofundir les reformes estructurals imprescindibles i pendents de realitzar en un context de restriccions pressupostàries”. Ha especificat més mesures la Pimec, que ha reclamat “que el crèdit torni a arribar a les pimes i als autònoms”, simplificar i reduir els diferents nivells de l'Administració catalana, simplificar els tràmits administratius i la normativa, desenvolupar una normativa laboral adequada a les pimes, crear programes d'innovació específics per a pimes i aplicar la Llei contra la morositat.

Més continguts de