Política 15/09/2013

Un càrrec del PPC diu que a la Via Catalana hi havia “assassins”

Pau Pintó, regidor a l'Ajuntament de Lleida, penja al seu Facebook una imatge en què acusa els partits de l'esquerra abertzale "que van matar tants barcelonins i espanyols" d'anar amb els partits catalans a la cadena humana

Ara
1 min
facebook pau pintó

BarcelonaUn cop més, un càrrec polític del PP ha generat una polèmica amb una imatge penjada al seu Facebook personal. Pau Pintó, regidor del PP a Lleida, ha dit que a la Via Catalana hi havia "assassins", referint-se a diferents formacions de l'esquerra abertzale –Bildu, Amaiur, Aralar, Sortu– i ETA, i els acusa d'haver matat "tants barcelonins i espanyols". Immediatament després, i sense solució de continuïtat, afegeix, en un text escrit en castellà, que "al costat de CiU, PSC, ERC i ICV van a la cadena separatista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pintó denuncia, així, que els partits catalans partidaris del dret a decidir reben el suport dels abertzales i, fins i tot d'ETA. A més de situar en un mateix pla partits bascos legals amb la banda terrorista, Pintó també col·loca en un mateix calaix partits que van participar en la Via Catalana amb altres que no ho van fer. La imatge penjada al Facebook de Pintó acaba amb la paraula "assassins", en majúscula i en grans lletres. Al costat, una estelada. La imatge ha estat retirada per Pintó a última hora del vespre de diumenge, un cop ja havia circulat per les xarxes i diferents mitjans s'havien fet ressò de la notícia.

Ara fa un mes que el president de Nuevas Generaciones a Sant Cugat del Vallès, Ignacio Fuentes Albesa, va advocar per respondre a la Via Catalana amb una "modificació de la llei de partits" per prohibir tota formació política que "atempti contra la unitat d'Espanya". Poc després, el PPC el va amonestar per aquestes declaracions. De moment, però, no hi ha hagut cap reacció al Facebook de Pintó.

stats