El PDECat aspira a tenir grup parlamentari propi amb Mas fent campanya

L'expresident participarà en actes a les vegueries, però no sempre coincidirà amb Chacón

i
Núria Orriols Guiu
2 min
El PDECat fitxa Joana Ortega com a número dos d'Àngels Chacón per Barcelona

Malgrat reivindicar-se els hereus de CDC i tenir una llarga trajectòria en la política catalana, és el primer cop que el PDECat es presenta a les eleccions en solitari i amb una marca pròpia. Ho fa amb l'exconsellera Àngels Chacón al capdavant i aspira a tenir grup parlamentari propi amb el suport de l'expresident Artur Mas durant la campanya electoral. Segons fonts del partit, aquest és l'objectiu que es marquen a poques hores que comeni la campanya electoral, que arrencarà des del recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona. Malgrat que les enquestes actuals no li donen representació (entre 0 i 2 escons), des de la formació asseguren que els seus sondejos interns els garanteixen escons a totes les circumscripcions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La idea del PDECat és erigir-se com a "clau de la governabilitat" en substitució de la CUP, tot i que no concreta encara quina serà la seva política d'aliances després de les eleccions. La seva voluntat és evitar que l'esquerra anticapitalista torni a condicionar la política a Catalunya, tal com asseguren que han fet en els últims anys des del pas al costat de Mas el 2016. Fonts de la formació asseguren que volen treballar per "projectes" i que, en tot cas, serà la candidata la que es pronunciarà sobre si donaran estabilitat a un possible govern de JxCat i Esquerra.

Artur Mas, expresident, en la conferència de premsa del setembre

Al llarg d'aquests dies fins al 14 de febrer, el Partit Demòcrata preveu fer actes al matí i a la tarda que es podran seguir telemàticament, però també es trepitjarà el país amb actes polítics de petit format. Com han fet altres partits, el PDECat ha instal·lat un plató de televisió a les seus de les quatre capitals i un altre a Igualada, la ciutat de la candidata.

Chacón recorrerà el territori i, segons fonts de la formació, anirà acompanyada de l'expresident Artur Mas en alguns actes. També es deixa clar que Mas no serà present cada dia als actes de la campanya perquè la candidata és Chacón i tampoc coincidiran en tots els esdeveniments organitzats pel partit. L'expresident, doncs, que el setembre va anunciar que no seguiria Carles Puigdemont en la fundació del seu partit polític, farà el seu propi recorregut i participarà almenys un cop en actes de totes les vegueries a favor del Partit Demòcrata.

stats