Política 21/10/2020

El PDECat nega que tingués constància de blanqueig de capitals a CDC

Dona suport a Mas i rebutja ser el "successor jurídic" de Convergència

Núria Orriols
2 min
El president del PDECat, David Bonvehí, ahir a la roda de premsa del partit després del congrés constituent de la Crida.

BarcelonaLes declaracions de Daniel Osàcar, extresorer de Convergència, davant de l'Audiència Nacional apuntant que l'expresident Artur Mas tenia coneixement del presumpte blanqueig de capitals a Convergència han sacsejat l'espai postconvergent. Ahir Albert Batet, president de JxCat i militant durant molts anys de CDC, va declinar pronunciar-se sobre la qüestió i va dir que no parlava "d'afers interns" d'altres partits, i aquest dimecres el president del PDECat, David Bonvehí, ha negat tenir constància de cap pràctica il·lícita a Convergència i ha donat suport a l'expresident Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Desconeixem qualsevol concreció sobre aquest tema, com a militant de CDC no tenia cap constància de blanqueig de capitals ni de cap delicte. Si hagués estat així ho hauríem denunciat en el seu moment", ha dit David Bonvehí en roda de premsa.

També ha tancat files amb l'expresident Artur Mas, que ahir, com a reacció a la declaració de Daniel Osàcar, va negar haver donat cap instrucció per fer aquestes pràctiques. "Ens remetem a les seves declaracions", ha dit Batet, que ha recordat que Mas només ha estat investigat i condemnat per haver organitzat la consulta del 9 de novembre del 2014 i per la seva implicació en el Procés.

Rebuig a ser "successors jurídics" de CDC

Bonvehí també ha negat que el PDECat hagi d'assumir alguna responsabilitat pel cas 3%, on està processat com a successor de Convergència. Ha dit que "per rigor" no poden ser condemnats per fets que es remeten a èpoques anteriors a la formació del partit, nascut el 2016 arran de la decisió de CDC de dissoldre's i crear una nova formació política.

Tanmateix, Bonvehí sí que ha volgut reivindicar el "llegat polític" del partit creat per Jordi Pujol, erigint el Partit Demòcrata com el seu continuador en termes de projecte.

stats