Política 05/05/2017

ERC i el PDECat oficialitzen la moció de censura contra l'alcalde del PSC de Palafrugell

El nou alcalde serà el republicà Josep Piferrer, i Juli Fernàndez acusa els partits sobiranistes d'actuar "des del ressentiment"

Acn / Ara
1 min
L'alcalde sortint de Palafrugell, Juli Fernández

BarcelonaJuli Fernández perd l'alcaldia de Palafrugell després que els grups del PDECat i ERC hagin pactat una moció de censura que portarà el PSC a l'oposició. Aquest dijous al vespre l'assemblea local dels republicans va ratificar l'acord –els nacionalistes ja ho havien fet dimarts– i aquest divendres ho han oficialitzat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant Josep Piferrer (ERC), que serà el nou alcalde, com Albert Gómez (PDECat) han assegurat que es tracta d'un "pacte natural". Defensen que d'aquesta manera s'evitarà que el govern en minoria dels socialistes quedi "paralitzat" i "vagi a pitjor". L'actual alcalde, Juli Fernández, destacat dirigent del PSC, no ha estalviat retrets cap a Piferrer i Gómez, a qui ha acusat de fer una moció de censura "meteòrica, des del ressentiment i l'ansietat", amb l'únic objectiu de fer-lo fora del càrrec. El ple serà el proper 19 de maig al migdia.

El govern del PSC a Palafrugell comptava amb 13 regidors fins a finals de març, quan el grup de l'antiga CiU va decidir sortir-ne al·legant "deslleialtats" per part de l'alcalde. Fins ara s'havia quedat amb nou, però el pacte entre PDECat i ERC conformarà un nou govern amb 11 regidors dels 21 que completen el plenari.

Aquesta moció de censura reeixida entre els dos socis sobiranistes al govern de la Generalitat contrasta amb la que juntament amb el PSC volien tirar endavant a Cerdanyola del Vallès contra l'alcalde de Compromís/CUP, Carles Escolà. A la localitat vallesana, ERC ha decidit desmarcar-se de la proposta.

stats