Política 30/01/2012

Peces-Barba opta per Chacón perquè és "una dona jove", "catalana" i "molt espanyola"

Gregorio Peces-Barba ha recalcat que és molt amic de l'altre candidat, Alfredo Pérez Rubalcaba, però ha afegit que "té un entorn de gent" que no li "agrada molt", cosa que no li passa amb Carme Chacón, que considera "el futur"

Efe
2 min

MadridEl pare de la Constitució, i expresident del Congrés, Gregorio Peces-Barba, ha fet públic el seu suport a Carme Chacón en la seva candidatura a la secretaria general del PSOE perquè el partit necessita el canvi que pot aportar "una dona jove, que sigui catalana i que se senti molt espanyola" com ella.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Peces-Barba ha explicat que, amb Chacón al capdavant del seu partit, es tancaria "aquesta espècie d'abisme que de vegades hi havia entre el PSC i el PSOE que ell mateix va haver de "combatre" per evitar que els socialistes catalans tinguessin un grup parlamentari propi al Congrés.

"Em semblava absurd que el socialisme democràtic tingués diverses veus a Espanya", ha assenyalat abans de recalcar que Chacón "té les idees clares en tots aquests temes" i que ella és "el futur".

L'exrector de la Universitat Carlos III ha recalcat que és molt amic de l'altre candidat, Alfredo Pérez Rubalcaba, però ha afegit que "té un entorn de gent" que no li "agrada molt" i als que, creu, ell tampoc els agrada.

En qualsevol cas i després de recalcar que sempre ha estat "lliure per dir el que volgués" i en què mai ha estat "lligat" a ningú al PSOE, Peces Barba ha argumentat que "la racionalitat" el porta a expressar el seu suport a Carme Chacón.

Socialistes de Madrid

Ha rebutjat, així mateix, el fet que Rubalcaba estigui, segons ell, "deixant" que es desenvolupi en el PSM "un enfrontament" al que ell s'oposa, en al·lusió a la candidatura en suport de Rubalcaba que encapçala el portaveu del PSM al Ajuntament de Madrid, Jaime Lissavetzky.

"Tenim un excel·lent secretari general que és Tomás Gómez", ha assegurat Peces Barba per a qui el primer que "no hi haurà agradat gens" aquesta iniciativa és el mateix Lissavetzky perquè "és una persona molt discreta i molt poc donat a espectacles, i això és un espectacle vergonyós ".

No veu possible divisió

Ha descartat que, després del congrés federal, el PSOE pugui dividir-se i ha recordat que el seu partit té "una cultura molt clara" en aquest aspecte.

"El més lògic i crec que aquesta vegada serà igual: que el que guanyi, que espero que sigui Ccarme, rebrà el suport del que perdi i tots treballaran solidàriament sense cap distància i sense cap fricció profunda", ha dit Peces Barba.

"Gran amic d''El País'"

Finalment, s'ha referit a l'article publicat al diari El País que afirma que els delegats al congrés "han de triar entre un Rubalcaba ja conegut i Chacón que, en el fons, ven més del que mateix, és a dir, més Zapatero" i afegia que part del partit "desconfia de l'entorn" de la candidata.

Peces-Barba s'ha declarat un "gran amic" d'aquest diari, en el que escriu amb freqüència i se sent "molt a gust", però ha assegurat que l'ha sorprès "aquesta falta de límits, aquest atac infundat i injustificat" a Chacón que, segons ell, "ha perjudicat seriosament" a Rubalcaba.

stats