Política 02/11/2014

Pedro Sánchez: "Ha faltat afecte cap a Catalunya, però la solució no és trencar"

El líder del PSOE vaticina, en una entrevista a 'La Vanguardia', que el conflicte entre Catalunya i Espanya "començarà a resoldre's" quan ell arribi a la Moncloa

Ara
1 min

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, reconeix que per part d'Espanya "ha faltat afecte cap a Catalunya", però adverteix que "la solució no és trencar". En una entrevista a 'La Vanguardia', Sánchez subratlla que amb la llei no n'hi ha prou per resoldre un "conflicte polític". Mariano Rajoy, a parer seu, "ha de pensar en el 10-N". "Aquell dia la fractura social dins de Catalunya seguirà existint i entre Catalunya i Espanya, també", adverteix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Sánchez, "el problema és que hi ha polítics a la Generalitat i a la Moncloa que no volen entendre's. Aquest conflicte començarà a resoldre's el novembre del 2015, perquè jo seré el president del govern. Ho dic amb humilitat". Per Sánchez, "l'única solució" a l'actual conflicte és una "reforma constitucional". Sánchez també revela que en una conversa privada que va mantenir amb Artur Mas li va oferir garanties d'estabilitat fins al 2016, però el president de la Generalitat ho va rebutjar. D'altra banda, assegura que és difícil poder pactar amb una força com Podem sense saber quin és realment el seu programa.

stats