Política 05/11/2012

Pedro Morenés: "L'exèrcit és conscient de la gravetat i transcendència del desafiament independentista de Catalunya"

El ministre de Defensa diu en una entrevista a 'El Mundo' que "la unitat d'Espanya no està en perill" i que els avions continuaran sobrevolant el Prepirineu català perquè l'espai aeri "és nacional"

Ara
2 min
El ministre de Defensa, Pedro Morenés, en la seva intervenció durant la sessió de control del govern espanyol al Congrés aquest dimecres / EFE

BarcelonaEl ministre de Defensa, Pedro Morenés, assegura aquest dilluns en una entrevista a 'El Mundo' que l'exèrcit espanyol "sap quina és la transcendència de la seva missió i és "conscient" de "la gravetat i transcendència del desafiament independentista de Catalunya". Afegeix que "afortunadament, l'apocal·lisme [de Catalunya] garanteix una estabilitat interna i unitat de criteri al servei d'Espanya, de la democràcia i de l'Estat de Dret". Sobre la possibilitat que Catalunya pugui assolir la independència, el titular de Defensa diu que "seria un desastre per Catalunya, Espanaya i Europa". I que, per tant, no hi veu "cap viabilitat". "La unitat d'Espanya no està en perill". "Espanya és una nació forjada a través de molts anys d'història, de dolor, d'èxits, de diferències històriques, però és una gran nació", assegura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pregunta la periodista d''El Mundo' Esther Esteban: "Diversos alcaldes, en la seva paranoia, han denunciat que avions de l'exèrtic sobrevolen els seu municipis. ¿Ha donat l'ordre que no se segueixi fent per no escalfar més les coses?". I respon Morenés: "En absolut se suspendran aquells vols. Per començar, perquè l'espai aeri és nacional i el que fem a Catalunya igual que a la resta d'Espanya és el que venim fent des de fa més de 20 anys, des que tenim F-18". "La instrucció és una obligació de les forces armades per complir millor la seva missió. De vegades resulta insòlit haver d'explicar el que és obvi". I remarca: "Fer servir les forces armades per aparèixer com a víctimes d'una Espanya anticatalana és fals i diu molt poc de la categoria política de qui ho fa".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Morenés afegeix que li produeix "una profunda tristesa que es faci victimisme fora d'Espanya" de la possibilitat que l'exèrcit pugui prendre represàlies contra Catalunya, en referència a la carta enviada per eurodiputats catalans a la Comissió Europea. Segons Morenés, "les forces armades han demostrat una profunda convicció democràtica" i una "condició de garants de l'Estat de Dret, sobre el que es fonamenten els drets i llibertats dels espanyols, inclosos, per suposat, els catalans".

stats