DÈFICIT FISCAL
Política 13/05/2012

La independència alleugeriria el problema de les pensions

Alícia Sánchez-Camacho va insinuar que les prestacions de jubilació perillarien si les hagués de pagar Catalunya, però les dades ho desmenteixen

Roger Tugas
1 min
Alícia Sánchez-Camacho al Parlament aquest matí

Barcelona“Vostè vol parlar del pacte fiscal, i jo li dic, vostè pagarà les pensions[...]? Com es pagaran [...] 1,6 milions de pensions a Catalunya? Expliqui tota la veritat”, li va etzibar la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, a Artur Mas dimecres al Parlament. I va afegir: “Nosaltres també farem una campanya per explicar tota la veritat”. Davant la força creixent de les tesis sobiranistes, el PP es prepara per combatre-les amb raons i minimitzar les crítiques al dèficit fiscal. Després que la delegada del govern espanyol a Barcelona, María de los Llanos de Luna, assegurés fa un mes que Catalunya seria “un dels països més pobres d’Europa”, el segon tret va cap a un dels graons més dèbils de la societat, els jubilats, suggerint que les seves pensions depenen dels fons de l’Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les dades i les expertes, però, desmenteixen aquests temors, ja que la balança de la seguretat social dibuixa un clar dèficit fiscal de Catalunya respecte Espanya, tot i que el 2009, a causa de la crisi, hi va haver superàvit. Tanmateix, tenir la clau de la caixa no garantiria la sostenibilitat del sistema a partir del 2020.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats