CAP AL 20-N
Política 16/10/2011

Macias veu "molt complicat" que CiU entri a un govern espanyol amb el PP

El número 2 de Duran creu que hi ha un cert empat a tres bandes a Catalunya i aspira que la federació se situï per davant per "frenar les previsibles agressions del PP contra Catalunya"

Acn
2 min
Pere Macias durant l'entrevista al seu despatx al Congrés dels Diputats.

BarcelonaEl número dos de CiU per Barcelona a les eleccions generals, Pere Macias, ha reconegut que és "molt complicat" que la federació pugui entrar en un futur govern espanyol, ja que és difícil que el PP satisfaci les demandes de CiU, començant pel pacte fiscal. "Perquè això passi, han de donar-se un cúmul de circumstàncies molt àmplies, i estem molt lluny de tot això", ha argumentat en una entrevista amb l'ACN on ha recordat que durant el govern de José María Aznar i també en els últims anys d'oposici els populars han mostrat "gran agressivitat" contra Catalunya, contra la immersió lingüística i contra l'Estatut. "No són elements que afavoreixin cap mena d'implicació" de CiU, ha reconegut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El convergent ha remarcat també que el PP va fer campanya a Espanya contra l'Estatut i contra Catalunya. "Tot plegat no és un full de serveis brillant que a la gent de CiU ens entusiasmi gaire. Si es reformen i canvien, benvinguts siguin, però hem de ser molt moderadament escèptics", ha insistit. Fins i tot ha posat l'exemple de la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), que perjudica els agricultors i ramaders catalans. Macias ha posat en dubte que els populars defensin els interessos catalans en aquest punt, però també ha expressat el seu temor respecte al model aeroportuari.

Superar els deu diputats

El número dos de Duran ha explicat que l'objectiu de CiU en aquestes eleccions és superar PSC i PPC a Catalunya. Ara mateix, al seu parer, hi ha una situació d'un cert empat, amb els populars i els nacionalistes que pugen i els socialistes que baixen. Macias ha considerat que en aquest mes que queda qualsevol pot quedar primer o últim, però és important que CiU s'imposi perquè una gran força nacionalista seria "l'única cosa que podria frenar les previsibles agressions del PP contra Catalunya" des d'un govern amb majoria absoluta. "Aspirem, lògicament, a situar-nos per davant, i per situar-nos per davant, aspirem a pujar notablement", ha argumentat.

Llista lògica al Congrés

Sobre la configuració de les llistes, que finalment té una línia continuista malgrat que Oriol Pujol es va postular com a número dos, Macias ha opinat que la decisió ha estat una qüestió de "lògica" perquè la política té molt d'especialització, de feina feta, d'experiència. "La gent que hem treballat a Madrid en sabem força més ara que fa quatre anys, i estem en millors condicions objectives per defensar els interessos dels ciutadans", ha subratllat. Això sí, ha remarcat que aquesta nova etapa en les relacions amb l'estat espanyol requerirà d'un treball conjunt a Madrid, però també des de Catalunya, des del Parlament, des del Govern i des de la federació.

stats