Política 11/05/2012

El PSC avisa Mas que la seva estratègia pel pacte fiscal pot acabar com el pla Ibarretxe

Pere Navarro expressa a TV3 l'"alarma" del seu partit pel "camí sense sortida" del Govern

Efe
2 min
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va fer una conferència ahir a Barcelona.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha expressat avui l'"alarma" del seu partit en considerar que el Govern ha emprès un "camí sense sortida" en el tema del pacte fiscal i li ha recordat que el "pla Ibarretxe" va acabar "absolutament en res".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a TV3, Navarro s'ha referit al pacte fiscal, a la proposta d'hisenda pròpia llançada pel president de la Generalitat, Artur Mas, i també a les reunions que aquest està mantenint amb els partits per explorar punts de la trobada.

"Nosaltres estem molt alarmats, perquè no sabem cap a on va el Govern. Ens està mostrant un camí sense sortida, (...) com el pla Ibarretxe..., amb una escalada verbal que va acabar absolutament en res", ha alertat el líder dels socialistes catalans.

Així, Navarro ha precisat que els partits i els polítics han de plantejar escenaris "possibles" per poder pactar un nou finançament per a Catalunya amb un govern espanyol, el del PP, amb "ànsies recentralitzadores com mai en la història de la democràcia".

En aquest context, Navarro veu "necessari" que Catalunya estigui "el màxim d'unida possible", pel que considera imprescindible que els dos principals partits, CiU i PSC, "es posin d'acord en uns mínims i, després, agrupar els altres partits".

El primer secretari del PSC ha justificat aquesta postura a l'entendre que la "majoria social" de Catalunya està representada per CiU i PSC: "A partir d'aquí, encantats que ICV-EUiA i ERC s'hi sumin, fins i tot el PPC pot estar-hi. Si anem tots junts som imbatibles", ha dit.

Navarro ha reiterat de nou el suport del seu partit a l'executiu català en el tema del pacte fiscal, però ha insistit que no hi pot haver adhesions incondicionals, sinó diàleg i propostes compartides.

Respecte a la proposta d'Artur Mas que Catalunya tingui una hisenda pròpia, Navarro l'ha invitat a aclarir "com" pensa fer-ho, a concretar un calendari, a dir si "trencarà" amb Espanya o què dirà a les empreses.

stats