300 persones es concentren a la delegació del govern espanyol a Barcelona per rebutjar els 21 punts de Torra

Convocades per Impulso Ciudadano i S'ha acabat, insten Sánchez a escoltar els constitucionalistes

Unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquest diumenge al migdia davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per rebutjar els 21 punts presentats pel president de la Generalitat, Quim Torra, a qui acusen de menystenir una part de Catalunya. Els assistents, convocats per les plataformes Impulso Ciudadano i S'ha acabat!, han demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que escolti els catalans constitucionalistes. Sota el lema 'Catalans amb l'Espanya constitucional, els manifestants han corejat en castellà lemes com "catalans som tots" o "aquí estem, nosaltres dialoguem". El manifest de la concentració exigeix que "es rebutgi" el document de 21 punts de Torra i que "s'adoptin mesures per a la plena restauració de l'estat de dret a Catalunya i que es garanteixin els drets de tots els catalans".

El text llegit durant la concentració assegura que els catalans constitucionalistes saben "què és viure sense la Constitució" perquè van patir "les infaustes setmanes de setembre i octubre" del 2017. A més, lloa el "valent discurs" pronunciat pel rei Felip VI el 3 d'octubre "en aquell moment dramàtic". Un discurs que va avalar la violència policial contra els votants de l'1 -O. 

"Pels governs nacionalistes a Catalunya no existim, som simplement una irrellevància o ciutadans subordinats", denuncia el manifest, que assegura que els seus "drets són trepitjats" i que quan els reclamen són "sotmesos a l'assetjament, al boicot i a l'ostracisme".

El president d'Impulso Ciudadano, José Domingo, ha reclamat en declaracions als mitjans que es "visualitzin els catalans" que estan amb la Constitució en qualsevol negociació entre els governs català i espanyol. "Nosaltres el que demanem és un diàleg conforme a la legalitat", ha reclamat.

Per la seva banda, el president de S'ha acabat!, Josep Lago, ha rebutjat el document de 21 punts de Quim Torra perquè "exclou la meitat de Catalunya". Lago ha criticat que "parteix del marc nacionalista" i que titlla Espanya de "franquista" i de no ser una "democràcia plena". "Aquest document no és cert", ha conclòs. 

Més continguts de