Política 02/06/2018

Unes 500 persones es manifesten a Mataró a favor de la unitat d'Espanya

S'han viscut moments de tensió en coincidir amb una concentració de rebuig convocada pel CDR

Agències
1 min
El monument dedicat a Miquel Biada, a Mataró, pintat de groc i amb lemes antifeixistes

BarcelonaUnes 500 persones, segons fonts de la policia local de Mataró, s'han manifestat aquesta tarda a la capital del Maresme a favor de la unitat d'Espanya en una mobilització impulsada per la Plataforma per Tabàrnia, Resistència Mataró i els Segadors del Maresme, aquests últims responsables de l'atac ultra a la platja de Canet de Mar, sota el lema "Tornem a ser la locomotora d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els manifestants, que portaven banderes espanyoles i de la plataforma Tabàrnia, han cridat consignes com "No ens enganyen, Catalunya és Espanya", contra Carles Puigdemont -"Puigdemont a la presó"- i el president de la Generalitat, Quim Torra.

La manifestació ha coincidit amb una altra concentració de signe contrari, en aquest cas del CDR de Mataró, que ha reunit unes 350 persones per mostrar el seu rebuig a la marxa unionista amb consignes com "Fora feixistes dels nostres barris". Un cop desconvocada la concentració a les 21 h, el CDR s'ha mostrat satisfet del resultat: "Hem demostrat que Mataró és i serà una ciutat antiracista i antifeixista".

Els Mossos d'Esquadra han muntat un cordó policial per evitar que els dos col·lectius es trobessin, i encara que hi ha hagut alguns moments de tensió, no s'han produït incidents, segons fonts policials.

Aquest matí el monument dedicat a l'impulsor del tren Miquel Biada, davant de l'estació de Mataró, precisament en el punt en què estava previst que comencés la manifestació unionista s'ha despertat amb pintades de color groc i lemes antifeixistes. Paral·lelament, uns ultres han cremat el vestit groc d'una escultura guarnida pel Corpus a Argentona.

stats