Política 09/01/2015

El petit Nicolás es torna a negar a declarar

Imputat per falsedat documental i usurpació de funcions, diu que no parlarà davant del jutge fins que no s'aixequi el secret de sumari

Efe
3 min
La voràgine mediàtica ha estat tal quan ha arribat el petit Nicolás als jutjats de plaça de Castilla de Madrid que dos càmeres han caigut i un s'ha fet un trau al cap. EFE

MadridFrancisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el petit Nicolás, s'ha negat a declarar aquest dijous davant el jutge per segona vegada i no ho farà fins que s'aixequi finalment tot el secret de sumari. No ha declarat però sí que ha transcendit que ha tornat els 25.0000 euros que presumptament hauria estafat a un empresari. El titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Madrid, Arturo Zamarriego, havia citat a les deu del matí al petit Nicolás per prendre-li declaració com a imputat pels delictes d'estafa, falsedat i usurpació de funcions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La declaració de Francisco Nicolás ha tornat a congregar nombrosos mitjans de comunicació a la porta dels jutjats de plaça de Castilla i de fet, en el tumult que s'ha format en arribar, dues càmeres han caigut a terra i un d'ells s'ha fet un trau al cap.

El jutge havia citat l'imputat després que el passat 19 de desembre s'acollís al seu dret a no declarar perquè la seva defensa no havia tingut accés a tota la documentació de la part del sumari sobre la qual el magistrat havia aixecat el secret uns dies abans. Avui tampoc ha declarat, pel mateix motiu, i els seus advocats han anunciat que no ho farà fins que no s'aixequi tot el secret de sumari.

Retorn de 25.000 euros a un empresari

Aquesta és l'única raó per la qual el jove no s'explicarà davant al jutjat, segons els lletrats, que han confiat que abans el jutge accepti la petició de nul·litat del procés que van presentar dilluns passat, ja que consideren que es basa en enregistraments il·legals del seu mòbil. Preguntats pels periodistes, els lletrats Víctor Sunkel i Israel Paz han relatat que el seu defensat ja ha pagat tots els diners a l'empresari que havia prestat al jove 25.000 euros per ajudar a vendre una finca. Han precisat, però, que el petit Nicolás "no ha pagat" a l'empresari, sinó que simplement ha tornat uns diners que li havien lliurat com a dipòsit per a una transacció.

Aquest empresari, J.G.H., va declarar com a testimoni davant del jutge el passat 16 de desembre, ja que suposadament va ser estafat per Francisco Nicolás en aquesta transacció, segons va informar la policia quan va detenir el jove. Però l'empresari va explicar al magistrat que no havia denunciat a Francisco Nicolás ni ho havia de fer perquè ja li havia lliurat part d'aquests diners (10.000 euros) i li havia assegurat que li lliuraria els 15.000 que faltaven.

Voràgine mediàtica

El petit Nicolás estava citat a declarar aquest divendres a les deu als jutjats de plaça Castilla de Madrid, però a aquella hora només han arribat als seus advocats, que han entrat ràpidament al jutjat sense explicar a la premsa per què no arribava el seu client. El jove ha arribat finalment a les 10:30, sol i a peu, i immediatament ha estat envoltat per un núvol de periodistes davant dels que no ha fet declaracions.

En aquest tumult dos càmeres han caigut a terra i el petit Nicolás els ha ajudat a aixecar-se. Un d'ells ha estat atès pel Samur per una trau al cap i un cop al genoll, mentre que l'altre no ha patit ferides. Els seus lletrats han explicat després que havia arribat tard per "un incident bastant desagradable amb una persona" que no han relatat, ja que segons han dit, ja ho explicarà el jove més endavant. En sortir del jutjat tampoc ha fet declaracions, tot i que els periodistes l'han seguit fins que ha agafat un taxi.

stats