Política 30/12/2014

El jutge cita a declarar el Petit Nicolás el 9 de gener

El jove està imputat per fer-se passar per membre del govern espanyol

Efe
1 min
El petit país del Gran nicolás

MadridEl titular del jutjat d'instrucció número 2 de Madrid ha citat a declarar el 9 de gener Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com 'el Petit Nicolás', en el marc de la causa oberta contra el jove per fer-se passar per membre del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat a l'agència Efe fonts jurídiques, el magistrat Arturo Zamarriego ha tornat a citar Francisco Nicolás per a aquesta data, després que el 19 de desembre el jove es negués a declarar davant el jutge perquè, segons va relatar, no havia tingut accés a tota la documentació disponible a la causa.

Francisco Nicolás Gómez Iglesias va ser detingut el 14 d'octubre per haver-se fet passar per assessor del govern espanyol i, presumptament, estafar almenys un empresari. La jutge de guàrdia el va deixar en llibertat amb l'obligació de no abandonar el país.

El cas va recaure en el jutjat d'instrucció número 2 de Madrid, que va decretar el secret de sumari i que manté imputat el jove pels delictes d'estafa, falsedat documental i usurpació de funcions públiques.

El Petit Nicolás té oberta una altra causa que instrueix el jutjat número 43 de Madrid després de la querella per injúries que va presentar el 3 de desembre l'Advocacia de l'Estat, a instàncies del CNI i després de les seves declaracions en diversos mitjans de comunicació en els quals va assegurar haver treballat per als serveis d'intel·ligència espanyols.

stats