POLÍTICA
Política 15/05/2012

ERC denuncia que l'Ajuntament rebutgi canviar el nom de la plaça Joan Carles I per "plaça de la República Catalana"

El líder municipal d'ERC, Jordi Portabella, ha recordat que el nomenclàtor no permet posar el nom d'una persona fins al cap de cinc anys de la seva mort

Ara
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, no ha aconseguit arrencar de CiU el compromís de canviar el nom de la plaça Joan Carles I, coneguda popularment com "la plaça del llapis", per "plaça de la Republica Catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana (CiU) ha rebutjat aquest dimarts el prec dels republicans sota l’argument que "cal fer una reflexió al voltant del nomenclàtor perquè aquest no sigui sotmès a conjuntures". Però Portabella ha explicat que el sentit republicà de l’espai és històric i té el seu origen en la República, de manera que si es torna al nom de "plaça de la República" –com defensa una plataforma de ciutadans– es tornarà al simbolisme originari i es "descobrirà i restituirà el fris republicà". En segon lloc, el líder municipal d'ERC ha demanat que "la llei sigui igual per a tots" i, per tant, ha recordat que el nomenclàtor no permet posar el nom d'una persona fins al cap de cinc anys de la seva mort.

De la mateixa manera, ICV també ha presentat la seva proposta per esmenar el nom de la plaça, per tal que passi a dir-se "plaça del Cinc d'Oros". Tot i així, la comissió de Cultura del Govern també ha rebutjat el prec dels ecosocialistes.

stats