Política 18/10/2013

L'entorn de la vicepresidenta espanyola creu que la plantada de Mas va ser una "rebequeria"

Fonts de la Moncloa neguen intencionalitat política en la voluntat de Sáenz de Santamaría de rebre tracte de presidenta en funcions

Acn
2 min
La vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría / EFE

BarcelonaLa Moncloa assegura que darrere la insistència de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, d'assistir a l'acte d'aquest dijous de Foment del Treball a Barcelona en qualitat de presidenta en funcions no hi ha intencionalitat política i qualifica la plantada d'Artur Mas de "rebequeria". Així ho han dit fonts de l'executiu espanyol a l'ACN. De fet, segons aquestes fonts, Sáenz de Santamaría no va tenir notícia de la plantada de Mas fins pocs minuts abans d'arribar a l'acte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En públic, la vicepresidenta espanyola, però, ha mantingut un to molt contingut i ha evitat valorar el gest de Mas. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamría ha afirmat que ella va assistir a un acte convocat per l'empresariat català que considerava "important" per "conèixer de primera mà quines són les seves inquietuds i necessitats". En aquest marc ha assegurat que ella va assistir a l'acte en qualitat de presidenta en funcions, i no de vicepresidenta, en aplicació del reglament que així ho estableix quan Mariano Rajoy és a l'estranger, tal com ha fet aquest divendres al consell de ministres.

Segons ha apuntat, no necessita "cap delegació" expressa perquè això sigui així, perquè "està resolt amb caràcter general". "Igual que al consell de ministres, quan el president sigui fora assumiré les funcions que li corresponen dins del territori nacional. Aquí no hi ha ordres", ha dit. "Imagino que els serveis van dir que aquesta és la norma, però ho desconec, perquè quan hi ha professionals jo els deixo treballar, i vaig als actes que a mi em corresponen", ha conclòs.

Santamaría és per uns dies la presidenta del govern espanyol en funcions, perquè Mariano Rajoy és fora del país participant en la cimera iberoamericana que se celebra a Panamà. Aquest fet, segons el servei de protocol de la Moncloa, donava a Santamaría un rang preeminent en l'ordre protocol·lari dels parlaments i deixava Mas en segon terme.

stats