Política 16/08/2016

La plataforma Libres e Iguales denuncia Forcadell per un delicte de desobediència

L'organització espanyolista vol que la Fiscalia General de l'Estat també investigui la presidenta del Parlament

Europa Press
2 min
Carme Forcadell el dia que va prendre possessió del càrrec de presidenta del Parlament / PERE VIRGILI

MadridLa plataforma unionista Libres e Iguales, presidida per Cayetana Álvarez de Toledo, ha denunciat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per delicte de desobediència a la Fiscalia General de l'Estat. L'organització considera que va incórrer en un delicte penal quan va permetre el debat i l'aprovació de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent, tot i l'avís del Tribunal Constitucional (TC) de no fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La denúncia està firmada per la presidenta de la plataforma, però també per un col·lectiu de periodistes, polítics i escriptors. Hi figuren noms com Mario Vargas Llosa, Albert Boadella, Joaquín Leguina o Nicolás Redondo Terreros. En el text afirmen, a més, que la desobediència es va fer de forma "exhibicionista".

L'associació argumenta que la Fiscalia ha d'intervenir en aquest cas encara que també hi estigui implicat el mateix Constitucional, perquè considera que és obligació del ministeri públic investigar si s'ha pogut cometre un delicte.

Tot i que la denúncia podria dirigir-se també als altres membres de la mesa del Parlament –de fet, el TC els va avisar a tots–, Libres e Iguales només es dirigeix a Forcadell. Creuen que la presidenta del Parlament és la màxima responsable que es produís el debat el 27 de juliol sobre les conclusions de la comissió que ha presidit el diputat de Junts pel Sí Lluís Llach.

Quin és el full de ruta prohibit pel TC?Libres e Iguales també avisa que la denúncia podria ampliar-se per un delicte de malversació de fons públics, davant la "desviació de la seva finalitat lícita i el seu destí a activitats prohibides pel TC i, per tant, antijurídiques".

stats