Política 26/04/2018

Poble Lliure proposa crear institucions republicanes fora de l'Estat i un "boicot actiu a companyies de l'Íbex-35"

El partit aposta per tirar endavant el Consell per la República que van pactar JxCat i ERC

Ara
1 min
El portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, en la intervenció a la casa Golferichs

BarcelonaPoble Lliure, un dels partits que integren la CUP, aposta per construir "institucions republicanes al marge de la legalitat espanyola" amb l'objectiu d'evitar la "justícia inquisitorial de l'Estat". Així ho ha anunciat la formació de l'esquerra independentista en un acte a la Casa Golferichs de Barcelona, on han presentat el manual 'Estratègia i Acció Republicana' sobre el que consideren que ha de ser el full de ruta de l'independentisme a partir d'ara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la línia del que van pactar Junts per Catalunya i ERC, Poble Lliure proposa crear l’Assemblea de Representants del Poble Català, el Consell per la República i el Congrés Nacional del Poble Català (CNPC). El primer hauria de ser l’òrgan que aplegués tots els càrrecs electes del "bloc republicà". Per altra banda, el Consell per la República es projecta com l’òrgan executiu de desplegament de la República, "que hauria d’agrupar representants de partits i entitats que assumeixin la coordinació i l’impuls de campanyes i projectes a tots els nivells, amb especial èmfasi en la internacionalització", ha explicat Guillem Fuster, portaveu de Poble Lliure. En tercer lloc el CNPC, com a instrument unitari i aglutinador de tot el moviment per la independència i per la República. En aquest espai és on Poble Lliure proposa agrupar des dels CDR, ANC, Òmnium Cultural, sindicats, ateneus, fins a les AMPA, esplais, moviments escoltes, col·lectius feministes, moviments ecologistes, etc.

Més enllà d'això, Poble Lliure també insta a fer accions de "desobediència civil republicana" i proposa iniciatives de "rebuig i càstig contra l'economia extractiva del règim". Per exemple, planteja un "boicot actiu i coordinat a les companyies de l'Íbex-35 per debilitar el control econòmic de l'Estat en territori català".

stats