Política 02/11/2014

Podem s'inhibeix del nou 9-N tot i ratificar-se en la defensa del dret a decidir

L'assemblea del cercles catalans de la formació, celebrada a Rubí, debat sobre el procés sobiranista però no pren cap decisió, a l'espera de dotar-se d'una estructura organitzativa autonòmica a principis del 2015

Roger Mateos
1 min

BarcelonaPodem no s'implicarà en la campanya per la participació el 9 de novembre. Els més de 30 cercles de Podem registrats a Catalunya han celebrat aquest diumenge al matí una assemblea, al Teatre Municipal La Sala de Rubí, que s'ha omplert amb més de 500 assistents. El fet que encara no hi hagi una estructura organitzativa de la formació a escala autonòmica (en tindrà a principis del 2015) ha impedit que a l'assemblea es prenguessin decisions. Ha estat, doncs, una trobada informativa i de debat. I entre els temes debatuts, hi ha hagut espai per parlar del procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hi han intervingut representants dels cercles de Sabadell, Rubí, Arenys de Mar i Lleida. Segons fonts de l'organització, el to general ha posat l'èmfasi en "les qüestions socials per damunt de les nacionals". Tot i així, Podem es ratifica en la seva defensa del dret a decidir, però evita expressar el seu suport explícit a la convocatòria del 9-N.

Marc Bertomeu, un dels portaveus de Podem a Barcelona, ha explicat a l'ARA que la formació donava suport a la consulta convocada inicialment pel president de la Generalitat, Artur Mas, i fins i tot reclamava que s'apel·lés a la "desobediència" si era necessari per dur-la a terme i que el seu resultat fos "vinculant". Ara bé, el nou 9-N promogut per Mas, segons Bertomeu, té un biaix "partidista", perquè es planteja com "l'inici d'una nova campanya electoral" que ha de culminar amb unes plebiscitàries. Podem discrepa del caràcter plebiscitari que podrien tenir les properes eleccions catalanes i sosté que els comicis no han de marginar la qüestió social i han de focalitzar-se únicament en el debat sobre la independència.

stats