Política 13/07/2017

La policia va destruir proves per tal que Gago mentís al Congrés, segons 'Público'

S'haurien esborrat correus electrònics dels arxius centrals de la policia

Ara
1 min
Els exagents de la 'policia política' Fuentes Gago i Pino compareixen al Congrés

BarcelonaJosé Ángel Fuentes Gago va mentir en seu parlamentària, segons el digital 'Público'. L'excap de gabinet del director adjunt operatiu de policia Eugenio Pino va mentir als diputats en les següents ocasions, d'acord amb la informació del digital: que no va tenir res a veure amb la gravació il·legal d'una reunió secreta en el cas del Petit Nicolás; en negar la seva participació a les reunions clau de la brigada política al despatx de Pino; en dir que va ser Marcelino Martín-Blas qui va insistir a organitzar les reunions entre l'exministre Jorge Fernández Díaz i l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso, entre altres coses.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gago va mentir perquè la policia ja havia eliminat els documents i continguts que el comprometien. Entre altres coses, es va esborrar dels arxius centrals de la policia el correu electrònic que va enviar a Martín-Blas a les 14.56 h del 12 de desembre del 2014, en què adjuntava l'arxiu de la gravació il·legal de la seva conversa en seu policial amb agents del CNI.

Tanmateix, el digital diu que aquesta "destrucció de proves" es pot demostrar a través del correu electrònic que Gago va remetre al comissari.

stats