Política 19/02/2013

El TSJC aclareix que la policia va detenir els quatre treballadors de Método 3 sense ordre judicial

Els detinguts passaran en les properes hores a disposició del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona

Ara
2 min

BarcelonaLa Policia Nacional va detenir quatre treballadors de l'agència de detectius Método 3 sense tenir ordre judicial, segons ha aclarit aquest dimarts al migdia en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que tot just ahir es va assignar el cas al jutjat d'instrucció número 14 i ahir al vespre el magistrat encara no havia pogut estudiar-lo. Fonts del ministeri de l'Interior consultades per l'ARA, però, han replicat que en aquests casos la policia no necessita una ordre del jutge per fer detencions i interrogar les persones arrestades, ja que se suposa que estan implicades en un delicte denunciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El que sí que és preceptiu és portar els detinguts a disposició del jutjat d'instrucció número 14, i la intenció, segons les mateixes fonts, és fer aquest trasllat en les hores següents. Les detencions poden durar un màxim de 72 hores.

Segons el TSJC, hi ha dues causes obertes en relació amb aquest cas, totes dues arran de les denúncies de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. D'una banda hi ha la causa del jutjat d'instrucció número 14, que ve de la denúncia penal presentada per la mateixa Camacho. La va presentar divendres al jutjat de guàrdia i, posteriorment, pel sistema de repartiment habitual, el cas s'ha adjudicat al jutjat d'instrucció número 14.

L'altra causa és una demanda civil, que està tramitant el jutjat de primera instància 21 de Barcelona. La magistrada va acordar ahir l'admissió a tràmit de la demanda i, malgrat que Camacho ho demanava, no va prohibir expressament que els mitjans de comunicació que tinguin l'enregistrament el difonguin. Segons fonts del TSJC, "això s'estudiarà en la vista de mesures cautelars prevista per als propers dies". Sí que s'ha acceptat de bon principi la "prova anticipada" que havia demanat la denunciant, que és reclamar a Método 3 el llibre de registre.

stats